27 Şubat 2011 Pazar

Samsung Galaxy S yeni Android Market 2.2.6 yükleme

Türkiye’de satılan Samsung Galaxy S’lerde Android Market bulunmuyor bilindiği gibi. Hatırlarsanız Türkiye’de satılan Galaxy S’lere nasıl Android Market yükleneceği konusunda detaylı bir yazı yazmıştım. Geçtiğimiz günlerde Google, Android Market’in yeni sürümünü (Android Market 2.2.6) duyurmuştu. Bugün itibariyle de yavaş yavaş tüm Android’li cihazlara yeni Market güncellemesi gönderilmeye başlandı. Ancak Türkiye’deki cihazlarda Market bulunmadığı için haliyle bu güncelleme de olmayacak.




Neyse ki çözümümüz hazır. Önceki yazımda detaylıca anlattığım yöntem ile Yeni Android Market‘i Samsung Galaxy S’e yükleyeceğiz. Öncelikle cihazınızda Turkcell Froyo 2.2 sürümü yüklü ve cihazınız root edilmiş olmalı. (Turkcell dışındaki diğer Froyo sürümlerine de aynı yöntemle yeni marketi yükleyebilirsiniz) Turkcell Froyo 2.2 yüklemesi ve Root işlemi hakkında detaylı bilgiyi önceki yazımda bulabilirsiniz.
Aşağıdaki adımları uygulayabilmek için bilgisayarınızda en son KIES sürümü yüklü olmalıdır.
1- Android Market 2.26 (com.android.vending_2.2.6.apk) dosyasını indirin.
2- Cihazınızı Hata ayıklama modunda bilgisayarınıza bağlayın.
3- İndirdiğiniz com.android.vending_2.2.6 dosyasını, adb nin bulunduğu dizine kopyalayın. Windows komut satırına geçin ve adb.exe dosyasının bulunduğu dizine geçin.
4- Aşağıdaki komutları sırasıyla uygulayın:
adb shell
su
mount -o remount,rw -t rfs /dev/block/st19 /system
chmod 777 /system/app
exit
exit
adb push com.android.vending_2.2.6.apk /system/app/Vending.apk
Telefonunuzu yeniden başlatın ve yepyeni Android Market karşınızda
Not: Kendi kullandığım Galaxy S’de Yeni Android Market‘i sorunsuzca kullanıyorum. Gönül rahatlığıyla yükleyebilirsiniz. Üstelik Market Enabler da, yeni Android Market ile sorunsuzca çalışmaya devam ediyor.

0 yorum:

Yorum Gönder