27 Şubat 2011 Pazar

Samsung Galaxy S Turkcell ROM a Market Yükleme Resimli Anlatım %100

Bir kaç gün önce Samsung Galaxy S Market problemini kesin olarak çözecek bir yöntemden bahsetmiştim. Bu yöntem cihazın ROM’unu değiştirmek suretiyle kesin olarak işe yarıyor. Artık yeni bir yöntem daha var. Orjinal Turkcell’den alınmış bir cihazı hem Orjinal Turkcell Froyo 2.2′e güncelleyeceğiz hem de Market’i aktif edeceğiz. Ayrıca Orjinal Turkcell 2.2 ROM’u çok iyi optimize edilmiş. Batarya normalde 1 gün gitmezken, Turkcell 2.2 ROM’unda 2 güne varan batarya süresine şahit oldum. Ve Lag probleminden eser yok! Yani her açıdan avantaj yakalayacağız



1- Öncelikle, yapacağınız işlemlerin cihazınızı garanti kapsamı dışına çıkarabileceğini hatırlatayım. Bu yüzden öncelikle cihazı aldığınız distribütör ile görüşerek net bir bilgi almanızı tavsiye ederim. (Başarı, Telpa, Turkcell)
2- Bu yapacağınız işlemlerden doğacak olumsuz durumlardan, cihazınızın başına gelebilecek her türlü arızadan, cihazınızın garanti kapsamı dışına çıkmasından ve bilimum problemlerden kesinlikle sorumlu olmayacağımı belirtmek istiyorum. Sorumluluk tamamen sizin.
3- Eğer yukarıdaki riskleri göze alıyorsanız işlemlere başlayabiliriz.
Not: İşlemlere başlamadan önce cihazınızda 3 tuş problemi olup olmadığını kontrol edin. [#]
Not2: İşlemlere başlamadan önce Samsung Kies‘in en son sürümünün bilgisayarınızda yüklü olduğundan emin olun.
Turkcell 2.2 Froyo ROM a Market yükleme
1- Aşağıdaki dosyaları indirin:
Android 2.2 SDK (Güncelleme: Türkiye’den Google sunucularına erişimde genel bir problem yaşandığından dolayı SDK’e ulaşmakta güçlük çekebilirsiniz. Bunun yerine sadece adb nin bulunduğu bir paket yükledim, onu kullanabilirsiniz. İndirme linki: http://www.multiupload.com/R9FNKOTFLB)
Turkcell Froyo 2.2 Orjinal ROM
Odin 1.3
803.pit
Vending.apk (Froyo için)
CF-Root-JPJPA-v1.2-Busybox-1.17.1
2- Cihazınızı Ayarlar/Gizlilik/Fabrika ayarlarına sıfırla bölümünden sıfırlayın. (Dikkat tüm verileriniz silinecek)
3- Cihazınız yeniden başladıktan sonra tekrar kapatıp, sim kartı ve hafıza kartını çıkarın.
4- Cihazınızı Ses azaltma tuşu+home tuşu+açma kapama tuşu kombinasyonu ile açın ve ekranda Downloading yazısını gördüğünüzden emin olun. Daha sonra USB kablosu ile cihazınızı bilgisayara bağlayın.
5- Odin’i açın. Öncelikle ekranın sol üst köşesinde sarı zeminde yazan COM(X) yazısını gördüğünüzden emin olun. Bu, Odin’in cihazınızı sorunsuz gördüğünü belirtiyor. Eğer bu yazıyı göremiyorsanız muhtemelen Kies programını yüklerken bir hata oluşmuştur. Kies’i yeniden yüklemeyi deneyin ve aşağıdaki resimdeki gibi ilgili ayarları yapın. (Dikkat!! Sakın Re-Partition seçeneğini işaretlemeyin!!!)


6- Hazırsanız Start tuşuna basın ve 2-3 dakika bekleyin. Odin’in sol üst köşesinde yeşil zeminde PASS yazısını gördükten sonra cihazınız yeniden başlayacak ve bingo! Artık orjinal Turkcell 2.2 Froyo ROM’una sahipsiniz!
7- Şimdi admin haklarına ihtiyacımız var. Bunun için cihazınızı Root etmelisiniz. Root için, CF-Root-JPJPA-v1.2-Busybox-1.17.1.tar dosyasını kullanacağız. Cihazınızı kapatın, sim kartınızı ve hafıza kartınızı çıkarın ve Ses azaltma tuşu+home tuşu+açma kapama tuşu kombinasyonu ile cihazınızı açın, ekranda downloading yazısını gördüğünüzden emin olun.
8- Cihazı bilgisayarınıza bağlayın, Odin’i açın, sol üst köşede COM(X) yazdığını görün. Sadece PDA bölümüne CF-Root-JPJPA-v1.2-Busybox-1.17.1.tar dosyasını gösterin ve Start’a basın. Başka hiç bir ayarı değiştirmeyin. Bir kaç saniye sonra cihazınız yeniden başlayacak ve artık Root haklarına sahipsiniz.
9- En son aşamamıza geldik.. Şimdi Market’i, orjinal Turkcell ROM’umuza yükleyeceğiz. İndirdiğiniz Android SDK’i c:\AndroidSDK içerisine çıkartın ve SDK Manager’ı çalıştırın. Ekrana gelen listeden Android SDK Platform-tools, revision 1 ve SDK Platform Android 2.2, API 8, revision 2‘yi seçin, diğerlerine gerek yok. Dosyalar indikten sonra C:\AndroidSDK\platform-tools içerisinde adb.exe dosyasını göreceksiniz..
10- Platform-tools klasörünün içerisine, indirdiğiniz vending apk dosyasını kopyalayın. (com.android.vending-1.apk)
11-Windows’da komut satırına geçin (Cmd) ve adb.exe’nin bulunduğu klasöre girin.
12-Cihazınızı Hata Ayıklama modunda bilgisayarınıza bağlayın. (Ayarlar/Uygulamalar/Gelişim/USB Hata Ayıklama seçili olacak)
13- Komut satırına adb devices yazın. Eğer aşağıdaki gibi bir ekran görüntüsü var ise bağlantı tamam demektir.


14- Daha sonra komut satırına adb shell yazın.
15- Ardından ekrana su yazıp enterlayın. Telefonunuzun ekranında Super User yetki onayı isteyen bir onay kutusu göreceksiniz, Allow’u tıklayıp onay verin.
16- Daha sonra komut satırına mount -o remount,rw -t rfs /dev/block/st19 /system yazıp enter a basın. Bu işlem sistem dosyalarına yazma yetkisi almamızı sağlayacak.


17- Daha sonra komut satırına chmod 777 /system/app yazın ve enterlayın. Bu işlem app klasörüne tam yetki ile erişmemizi sağlayacak.
18- Son aşama: komut satırına exit yazıp enterlayın. Tekrar exit yazıp enterlayın. Son olarak adb push com.android.vending-1.apk /system/app/Vending.apk yazıp enterlayın ve Market uygulamasını cihaza gönderin. Eğer aşağıdaki gibi bir ifade görüyorsanız işlem tamam demektir. Cihazınızı yeniden başlatın. Market uygulamasını, uygulamalar arasında göreceksiniz. Öncelikle Wi-Fi üzerinden internete bağlı olduğunuzdan emin olun ve Google hesabınız ile Market’e giriş yapın. İlk girişte hata verebilir, umursamayın. Daha sonra tıkır tıkır çalışacak. Hayırlı olsun


Not: Bu yöntem ile tam 4 tane Turkcell’den alınmış Galaxy S’e Market’i sorunsuzca kurdum, çeşitli uygulamalar indirmeyi ve yüklemeyi denedim. Hepsinde de sorunsuzca işlemleri gerçekleştirebildim. Lütfen tüm adımları dikkatlice uygulayın. Tüm adımları eksiksiz yaptıysanız Market’i sorunsuzca kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder