27 Şubat 2011 Pazar

Samsung Galaxy S Market yüklemek – En son ve kesin çözüm

Daha önce, ülkemizde satılan Samsung Galaxy S’lere nasıl Market yükleneceği konusunda bir yazı yazmıştım. Bu yöntem Youtube uygulaması için işe yarasa da bir çok cihazda Market uygulaması tam anlamıyla çalışmadı. Market açılıyor fakat bir süre sonra hata verip kapanıyordu.
Aşağıda bu soruna kesin bir çözüm okuyacaksınız. Yapacağımız şey cihazın ROM’unu Avrupa’da yayınlanan bir ROM ile değiştirmek. Böylelikle Market’e kavuşacağız. Lütfen işlemlere başlamadan önce açıklamaları dikkatlice okuyun.

1- Öncelikle, her ne kadar bu bir yazılım güncellemesi de olsa, yapacağınız işlemler cihazınızı garanti kapsamı dışına çıkarabilir. Bu yüzden öncelikle cihazı aldığınız distribütör ile görüşerek net bir bilgi almanızı tavsiye ederim. (Başarı, Telpa, Turkcell)
2- Bu yapacagınız işlemlerden doğacak olumsuz durumlardan, cihazınızın başına gelebilecek her türlü arızadan, cihazınızın garanti kapsamı dışına çıkmasından ve bilimum problemden kesinlikle sorumlu olmayacağımı belirtmek istiyorum. Sorumluluk tamamen sizin.
3- Eğer yukarıdaki riskleri göze alıyorsanız işlemlere başlayabiliriz.
ODIN ile ROM güncelleme
1- Öncelikle cihazınızda 3 tuş sorunu var mı kontrol etmelisiniz. 3 tuş problemi olan cihazlara ROM güncellemesi yapmak riskli bir işlem.
Benim cihazımda 3 tuş problemi var mı?
Öncelikle cihazınızı kapatın, sim kart ve hafıza kartını da çıkarın. Cihaz kapalı haldeyken ses arttırma tuşu + home tuşu + açma kapama tuşuna yaklaşık 10 saniye basılı tutun. Cihazınız açılacak ve ekrana aşağıdaki gibi bir görüntü gelecek. Eğer bu görüntü ekrana geliyorsa birinci aşamayı geçtiniz demektir.


Daha sonra cihazınızın bataryasını çıkarıp takın ve bu kez cihazınızı Ses azaltma tuşu + home tuşu + açma kapama tuşuna basılı tutarak açın. Ekranda Downloading yazısını görüyorsanız cihazınızda 3 tuş problemi yok demektir.
2- Daha sonra Samsung Mobile sitesinden en son Kies yazılımını indirip bilgisayarınıza kurun.
3- Şimdi sırasıyla aşağıdaki dosyaları indirin.
Odin 1.3
502.pit
Samsung Galaxy S 2.1 JM8 I9000XWJM8
CSC Dosyası
4- Daha sonra cihazınızda Ayarlar/Gizlilik/Fabrika ayarlarına sıfırla menüsüne gelerek cihazınızı sıfırlayın. Dikkat! Tüm verileriniz kaybolacak ve cihazınız sıfırlanacaktır.
5- Cihazınız yeniden başlayacak. Cihazınızı kapatın, sim kartını ve hafıza kartını çıkarın. Cihazınızı Ses azaltma tuşu+home tuşu+açma kapama tuşu kombinasyonu ile açın ve ekranda Downloading yazısını gördüğünüzden emin olun.
6- Cihazı, ekranda downloading yazısı görünüyorken kablo ile bilgisayarınıza bağlayın. Bir süre driverlar yüklenecek, sabırlı olun..
7- Kies programının tamamen kapalı olduğundan emin olun (Arka planda da çalışmasın) ve Odin programını açın. Aşağıdaki ekran görüntüsünü inceleyin.

Öncelikle ekranın sol üst köşesinde sarı zeminde yazan COM(X) yazısını gördüğünüzden emin olun. Bu, Odin’in cihazınızı sorunsuz gördüğünü belirtiyor. Eğer bu yazıyı göremiyorsanız muhtemelen Kies programını yüklerken bir hata oluşmuştur. Kies’i yeniden yüklemeyi deneyin. Ekran görüntüsündeki yerlere sırasıyla ilgili dosyaları yerleştirin. Aşağıda, hangi alana hangi dosya geleceğini görebilirsiniz:
PIT = 512.pit
PDA = CODE_I9000XWJM8.tar.md5
PHONE = MODEM_I9000XXJM4.tar.md5
CSC = CSC_I9000OXXJM1.tar.md5
Ve son olarak, diğer seçenekleri olduğu gibi bırakarak Re-Partition seçeneğini de işaretleyin. Dikkat! Bu adımı sakın atlamayın!
Herşey hazırsa Start tuşuna basın. Bu esnada sakın cihaz ile bilgisayar arasındaki bağlantıyı koparmayın, cihazınız hasar görebilir. Yaklaşık 2-3 dakika sonra COM(X) yazan yerde yeşil zeminde PASS yazdığını göreceksiniz. 1-2 saniye sonra cihazınız yeniden başlayacak. Tebrikler artık cihazınızın ROM’unu güncellediniz ve Market dahil tüm kısıtlı uygulamalar emrinize amade.
Not: Eğer ROM güncellemesinden sonra ilk açılışta bazı programlar hata verip kapanıyorsa tekrar Ayarlar/Gizlilik/Fabrika ayarlarına sıfırla menüsüne gelerek cihazı sıfırlayın, düzelecektir.
Bir sonraki yazıda yine Odin kullanarak cihazı 2.2 froyo sürümüne güncelleyeceğiz. Tabi Market açık halde.

0 yorum:

Yorum Gönder