23 Şubat 2011 Çarşamba

Okul YGS İzni - Lise son öğrencileri için sınav izni 2011

Okul YGS İzni - Lise son öğrencileri için sınav izni 2011


YGS izni için başvuruygs için nasıl izin alınacak

YGS İzni başvuru nasıl olacak
ygs izniygs için okullar kaçgün izin veriyor?

Velisi Okula Başvuran YGS Öğrencisine 25 Güne Kadar izin
MEB Yükseköğretim Geçiş Sınavı’na (YGS) hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin sahte sağlık raporu alarak okuldan izinli sayılmaları yerine velilerinin başvurması halinde toplam 25 güne kadar izin verilmesini kararlaştırdı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yükseköğretim Geçiş Sınavı’na (YGS) hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin sahte sağlık raporu alarak okuldan izinli sayılmaları yerine velilerinin başvurması halinde toplam 25 güne kadar izin verilmesini kararlaştırdı.

Velileri izin verirse lise son sınıfta okuyan öğrenciler 25 gün okula gitmeyebilecek.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun kararına göre öğrenciler 25 günü özürlü olmak üzere toplam 45 gün okuldan izinli sayılabilecek. 20 günü geçmeyecek şekilde okula “özürsüz” devam etmeme hakkı olan öğrenciler 25 günlük “özürlü” devamsızlık haklarını kullanmak için sağlık raporu almak zorunda kalmayacak velilerinin imzaları yeterli olacak.

Sahteciliği önlemek için

MEB yetkilileri öğrencilerin sahte sağlık raporu almalarının önlenmesi ve çalışmalarında kolaylık sağlamak amacıyla kararın alındığını açıkladı.forumdas.net tüm öğrencilere başarılar diler Öğrenciler bu haklarını hemen kullanmaya başlayabilecek. YGS 27 Mart’ta LYS ise 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran’da beş oturumda yapılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder