23 Şubat 2011 Çarşamba

Mocaco Cafe Sıcak Mekan

Sevgili okurlar… Her ay size, Ankara’nın en sıcak mekanlarını tanıtmaya karar verdim ve işe Bahçelievler 3.Cadde de uzun süredir, her yaş grubundaki müşterilere en iyi hizmeti vermeye amaçlamış ve bunu da başarmış olan Mocaco Cafe’den başlamak istiyorum.

Mocaco Cafe’nin Süpervizörü Aydın Işık yaklaşık 1.5 yıldır tanıdığım ve iş ilişkisinin dışında da çok sıcak samimiyeti ve sağlam dostluğuyla hayatımda iyi bir yer etmeyi başarmış bir genç!. Normalde benim sağlam dostum olmak ta o kadar ucuz değildir zaten… Bunu başaran Aydın’ı hepinizin önünde tebrik ediyorum.


Cafe den içeri girdiğim zaman, girişteki tezgah ve kasa olmasa, 7-8 basamaklı merdivenleri çıkar çıkmaz karşıma gelen görüntü direk lüks ve sıcak bir manzara… Hani oranın verdiği tek mesaj”sosyal kültürü yerlerde seyreden giremez!” dir. Gerçekten de gelen müşteriler zaten belli bir sosyal kültür seviyesine sahip kişiler… Ayrıca duvarlar gereksiz süslemeler ve abartılı ışıklarla dolu değil… Bakır ve pirinç genelli sade bir süsleme olmuş..Tavan kenarlarında yükselen beyaz ışık zaten sarı-kahve ağırlıklı mekanın görüntüsüne ağırlık değil hareketlilik vermiş. aplikler ise tam benim istediğim gibi! Mimarları Mete bey bu konuda oldukça yetenekli olduğunu ispat etmiş.Bazı şık mekanlarda görülen, ukala görevli ve muhabbet kurmak isteyip te işi taciz boyutuna getirmeye kalkan müşteri çizgisini bulamayacağınız yegane mekanlardan biri Mocaco! Yemeklerinin son derece titizlik ve lezizlikte hazırlanmış olması da müşterinin kalitesinin artmasını da sağlamış… Ay hele o çukulatalı tatlıları!… Ayrı bir muhteşemlik içinde desem yeridir…Sanırım ahçıları da bayağı yetenekli anladığım kadarıyla… Mocaco cafe’nin sahibi Reyhan Hacıosmanoğlu Rize’li ve işinde oldukça titiz bir beyefendi olduğu duyduklarım arasında…Mocaco’nun sahipleri aynı zamanda Ankara’da Liva Pastaneleri nin de sahipleri… Kısaca bu işteki kalite konusunda çok iyi bir yol aldıkları ve profesyonelleştikleri kesin!

Evet bir de Süpervizör Aydın Işık’tan dinleyelim Mocaco Cafe’yi ve hizmetlerini!

Alkol yokmuş onu bilin!

“Mocaco zaten İspanyolca’da -çirkin- demek! Avusturya’dan devraldık bu ismi… Cafe ile beraber sanat ve canlı klasik müziğin bulunmasına da dikkat ediyoruz… Hedeflerde ise Liva ve Mocaco’nun daha çok çoğalması ve kurumsallaşması istiyoruz…. Mocaco’nun, Liva dan farklı olarak Ankara dışına açılmasını da düşünüyoruz. Bahçelievler kozmopolit bir yer olamsına rağmen müşterilerimiz Ankara’nın eski-yeni hanımefendileri ve onların taşıdığı seçkin kızlı-erkekli gençlerin uğradığı narin mekanlardan biri oldu.

Ben şahsen müşteriyi nasıl görmek istiyorsam ona göre davranırım. Ukala ve kendini bilmez müşteri pek aradığını bulamaz bu yüzden… Konseptimiz kahve ve pastane ağırlıklı olmasına rağmen, et yemeklerimiz ve kreplerimiz de müşteriler tarafından rağbet görüyor. Müşterilerimiz kahve ve pasta sunumlarımızı çok beğeniyorlar… Zaten müşterinin rahat etmesi için her rahatlığı sağlıyoruz.” Derken bazı cafe ve restoranlarda olduğu gibi müşteri yemeğini bitirdikten sonra veya yanındakiyle sohbet ederken, bazı görevlilerin bir kaç metre uzakta durup rahatsız edici ve laf dinliyormuş gibi tavırlarının veya “hadi yedin git” dercesine masa toplanıp hesap için bekler vaziyetin olmaması için, müşteriyi kendi halinde bıraktıklarını ama bir terslik olmaması için de nazikçe kontrol edildiğini vurguluyor…

“Ne kadar Liva ile beraber olsak ta konseptimiz farklı… Zaten amacımız buydu… Buraya gelen her müşterinin, kendisini ayrıcalıklı hissetmesi için çalışıyoruz zaten.”

Aydın Işık ve Mocaco! Bu ikili Ankara’da yükselişe geçmeye başladı zaten!

beni feth ettiler zaten sıra sizde!

Hadi bakalım… Tek başına kalmak isteyenler, ahbaplarıyla nezih bir sıhbet ortamı isteyenler, canlı müzik isteyenler !… Mocaco , Aydın Işık ve diğer çalışanlar istediklerinizi vermeye hazır…

Teşekkürler Reyhan Hacıosmanoğlu! Teşekkürler Aydın Işık! ve teşekkürler Mocaco!

0 yorum:

Yorum Gönder