17 Şubat 2011 Perşembe

Kuzu Kaburga Dolması Yemek Tarifi

Kuzu Kaburga Dolması Yemek Tarifi
MALZEMELER
2 su bardağı elma suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci
3 kg. kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak
Tuz ve toz karabiber

Dolma İçi:
1 su bardağı doğranmış kereviz bası
1 çay bardağı doğranmış soğan
4 yemek kasığı tereyag veya margarin
2 su bardağı dilimlenmis elma
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kasığı tuz
1 çay kasığı baharat

YAPILIŞ TARİFİ

Kuzu kaburgasını kemikler yukarıya gelecek şekilde dairesel olarak düz bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz ve biber serpin. Yanmaması için kemik uçlarını folyo ile sarin. Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayın. 200 derece fırında 30 dakika süre ile kızartın. Diğer tarafta geniş bir tava içinde tereyagını eritin. Kereviz ve soğanı orta ateşte pişirin. Ocaktan indirin. Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karıştırın. Kızarmış kaburganın içini bu malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatın ve 15 dakika daha pişirin. Folyoları çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.


Etiketler: bisküvi, kakao, kolay pasta tarifleri, kolay tiramisu tarifi, kolay tiramisu tarifleri, krem şanti, neskafe, oktay usta, oktay usta pasta tarifleri, oktay usta tiramisu tarifi, oktay ustam, pasta tarifleri, peynir, resimli tiramisu, resimli tiramisu tarifi, şeker, tiramisu tarifi, tiramisu tarifleri, tiramisunun yapılışı, tramisu tarifi, türk kahvesi, www.oktayustam.com, yumurta

0 yorum:

Yorum Gönder