19 Şubat 2011 Cumartesi

Facebook'ta Kaddafi düştü!


Facebook'ta Kaddafi düştü!

El Bayda kentinde çalışan bir Türk, Marmaris'teki akrabasına internetten "Burada hükümet düştü" yazdı

19 Şubat 2011 Cumartesi, 17:09:44
Facebook'ta Kaddafi düştü!
Yönetim karşıtı gösterilerin yapıldığı ve şu ana kadar 84 kişinin hayatını kaybettiği Libya'da çalışan Türk inşaat işçilerinin yakınları, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla haber alabiliyor.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan günlük bir gazetenin sahibi Temel Irmak, olayların yaşandığı El Bayda kentinde inşaatlarda çalışan çok sayıda akrabasının olduğunu ve hayatlarından endişe ettiklerini söyledi.

Çok sayıda kişinin öldüğü kentteki yakınlarıyla sosyal paylaşık sitesi ''facebook'' aracılığıyla haberleşebildiklerini belirten Irmak, ''İnternet üzerinden konuştuğum Murat Almaz isimli inşaat işçisi akrabam, çok zor durumda olduklarını ve çalıştıkları inşaat şirketinin şantiyesinin basıldığını söyledi. O bölgede yaklaşık 100 Türk çalışıyor ve bunların yarısına yakını Samsun'dan giden akrabalarım. Görüştüğüm akrabalarım can güvenlikleri olmadığını ve ölü sayısının yüzden fazla olduğunu söylüyor'' dedi.

Bu arada, Irmak ile uydu aracılığıyla internetten konuşan Almaz, ''Akşam bizim şantiyeyi bastılar. Arabaları, bilgisayarları topladılar. İnternet kesik, sadece şirketin uydu telefonu bağlantısı üzerinden iletişim kurabiliyoruz. Konsolosluğu arayamıyoruz'' bilgisini aktardı.

Dışişleri Bakanlığının, Libya'daki Türklerin Türkiye'ye intikali için çalışma başlattığı bildirilmişti.
habertürk sitesinden alıntıdır

0 yorum:

Yorum Gönder