29 Aralık 2010 Çarşamba

Sakarya Fırat 47. Bölüm 29 Aralık 2010

PART 1







D









































































Read more »

Sakarya Fırat 47. Bölüm 29 Aralık 2010

PART 1






































































Read more »

21 Aralık 2010 Salı

6. Uğur Işılak - Aramaktan Yoruldum Klibini İzle Dinle

Read more »

Birce Akalay Biyografisi Resimleri

Birce Akalay




Birce Akalay Kimdir ?
Ben, 1984 yılında İstanbul’da doğdum. Tek çocuğum. Annem ev hanımı, babam ise serbest meslek sahibi. 3.5 yaşında bale eğitimi almaya başladım ve bu eğitimim 13 yıl sürdü. Lisede konservatuvarın bale bölümüne hazırlanırken, bir sakatlık yaşadım ve sınavlara giremedim. Ancak bu sakatlık, benim tiyatro ile tanışmama sebep oldu. Çok geçmeden Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde tiyatro eğitimi almaya başladım. Dört yıl süren eğitim sürecim, tıpkı bir konservatuvar eğitimi gibiydi. Lise sonrası İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Drama Bölümü’nde okumaya başladım. Ancak çalışma hayatım, okulun bölünmesine neden oldu. 2004 yılında, Star TV’de spor spikerliği yaptım. Kısa bir süre de TV8’de çalıştım. Ama hep bir yanım tiyatroyu özlüyordu. Sonunda dayanamadım ve ani bir kararla işimden ayrılıp, konservatuvar sınavlarına girdim. Başarılı da oldum. Şu anda Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde eğitim hayatımı sürdürmekteyim. Bale, tiyatro ile birbirine çok yakın bir sanat dalı. Sahne aynı, mimikler ve duygular aynı. Belki çok ayırıcı özellikleri de vardır. Ancak tiyatroya, oyunculuğa aşık oldum. Artık benim hayallerimi oyunculukta elde edeceğim başarılar süslüyor. Kariyerim boyunca da hep süslemeye devam edecek.


Oyunculuk Deneyimi :


Ekran önünde yok. Erken olduğunu düşündüğüm için hiç denemedim. "Kader" dizisi benim ilk oyunculuk deneyimim. Oyunculuk adına yaptığım en önemli şey, onu hálá öğrenmeye çalışmaktı. 3,5 yaşında bale ile sahne kokusuna alışmış birisi olarak bu mesleği asla bırakamadım.
Resimlerini görebilmek için buraya tıklayın

Read more »

19 Aralık 2010 Pazar

Özlem Özdil Gül Düşer Dinle Klibini İzle

Read more »

Anne Anlatımı Dinle Videosu İzle

Read more »

Gora Komik Sahneler

Read more »

18 Aralık 2010 Cumartesi

Nihat Hatipoğlundan Kerbela Anlatımını Dinle İzle

N

Read more »

İnşaatta Saz Ve Zurna Çlan adamlar Komik İzle

Read more »

Olacak O Kadarda jet sikisi Komik Videosunu izle

Read more »

Komik Temel Fıkraları Dinle

Read more »

Varmısın Yokmusun Daki 50 Cent Komik Video

Read more »

Mustafa Yıldızdoğan Şehitler Ölmez Dinle

Read more »

16 Aralık 2010 Perşembe

Facebook ta Video etiketleme

Videoyu eğer sen yüklediysen veya etiketlemeye iznin varsa yanında yazan isme tıkla sonra videonun üzerinde değişiklik yapabileceğin pencere açılır sol tarafta
Yüksek Kalitede izle
Bu Videoyu Etiketle
Bu Videoyu Düzenle
Videoyu Sil
Video'yu Facebook dışında yayınla

Gibi Seçenekler vardır etiketle seçeneğinden etiketleyebilirsin

Read more »

14 Aralık 2010 Salı

2011 Yılı Resmi Tatil Günleri

TATİL GÜNÜNÜN İSMİ SÜRE AY GÜN
YILBAŞI 1 GÜN 1 OCAK CUMARTESİ
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 1 GÜN 23 NİSAN CUMARTESİ
EMEK VE DAYANIŞMA (İŞÇİ) BAYRAMI 1 GÜN 1 MAYIS PAZAR
ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI 1 GÜN 19 MAYIS PERŞEMBE
ZAFER BAYRAMI 1 GÜN 30 AĞUSTOS SALI
RAMAZAN BAYRAMI AREFESİ 1/2 GÜN 29 AĞUSTOS PAZARTESİ
RAMAZAN BAYRAMI 1. GÜN 30 AĞUSTOS SALI
RAMAZAN BAYRAMI 2. GÜN 31 AĞUSTOS ÇARŞAMBA
RAMAZAN BAYRAMI 3. GÜN 01 EYLÜL PERŞEMBE
CUMHURİYET BAYRAMI 1,5 GÜN 28 EKİM
29 EKİM CUMA
CUMARTESİ
KURBAN BAYRAMI AREFESİ 1/2 GÜN 05 KASIM CUMARTESİ
KURBAN BAYRAMI 1. GÜN 06 KASIM PAZAR
KURBAN BAYRAMI 2. GÜN 07 KASIM PAZARTESİ
KURBAN BAYRAMI 3. GÜN 08 KASIM SALI
KURBAN BAYRAMI 4. GÜN 09 KASIM ÇARŞAMBA

Read more »

2011 Milli Piyango Bilet Fiyatları Ne Kadar

2011 milli piyango bilet fiyatları

2011 milli piyango bilet fiyatları ive satış tarihi ile ilgili olarak,Milli Piyango Genel Müdürü:

“Yılbaşı özel çekiliş biletleri, 29 Kasım Pazartesi günü satışa sunulacak. Milli Piyangonun 31 Aralık’a kadar başka piyango çekilişi olmayacak. 2009 yılında yüzde 97′lik bir satış rakamımız olmuştu. Bu yıl da satışlarda aynı başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum. Yılbaşı biletleri bayilere partiler halinde gönderilecek ve 1 aylık bir kampanya dönemimiz olacak.”

Genel Müdür Biçer, yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyeye paralel bilet fiyatlarının da artacağını ifade etti.
Geçen yılbaşı özel çekilişinde 30 liradan satılan tam biletin bu yıl 32 lira olacağını bildiren Biçer, bu çerçevede yarım biletin 16 liradançeyrek biletin de 8 liradansatılacağını söyledi. Biçer, “Büyük ikramiye, 30 milyondan 35 milyona yükseltilirken, büyük ikramiyede yüzde 16,7′lik bir artış meydana geldi. Buna karşılık, bilet fiyatlarında cüzi bir artışa gittik ve bilet fiyatını yüzde 6,7 oranında artırdık” dedi.

Read more »

2010 Yılında Neler Oldu ?

Koskaca bir seneyi daha devirmeye sayılı günler kaldı. Bugün ayın 13′ü, buna bi 18 gün daha ilave edersek; 2010 yılının bittiğini, 2011 yılının ilk başlangıç günü olacağını açıkça söyleyebiliriz. Kimileri için 2010 yılı kötü geçmiş olabilir, yeni bir başlangıç yapmak için 2011 yılını bekleyenlerde olabilir. Umarım 2011 yılı tüm Türkiye, tüm Müslüman alemi için huzurlu, mutlu ve sağlıklı geçer. Biz gelelim esas konumuza.

İyisiyle kötüsüyle geçen 1 senede peki neler oldu?

2010 FIBA Dünya Şampiyonası : ( 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası, 28 Ağustos ve 12 Eylül tarihleri arasında Türkiye’de gerçekleştirilmiştir. Şampiyonayı FIBA, Türkiye Basketbol Federasyonu ve 2010 Organizasyon Komitesi ortaklaşa organize etmiştir. 1986′dan beri üçüncü defa 24 ülkenin katılacağı turnuvanın grup karşılaşmaları İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri’de, final aşaması İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanmış, şampiyon ise finalde Türkiye’yi 64-81 mağlup eden Amerika Birleşik Devletleri olmuştur. )

2010 FIFA Dünya Kupası : ( 2010 FIFA Dünya Kupası final maçlarının 2010 yılında Güney Afrika’da yapılması kararlaştırılan Dünya Kupası finalleridir. Bu sayedeDünya Kupası ilk kez Afrika kıtasında düzenlenmiş olacaktır. Kupayı, 11 Temmuz 2010 tarihinde oynanan final maçında Hollanda’yı 1-0 yenen İspanya kupayı kazanmıştır. )


2010 Referandum : ( 2010 Türkiye anayasa değişikliği referandumu, Türkiye’de anayasada yapılan birtakım değişikliklerin 12 Eylül 2010 tarihinde halk oylamasınasunulmasıdır. 26 maddelik bir değişikliği içeren paket, TBMM tarafından kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından referanduma sunuldu.Referandum sonucunda %57.88 evet ve %42.12 hayır oyu çıkarak anayasa değişiklikleri kabul edildi )

Deniz Baykal İstifası : ( 10 Mayıs 2010 tarihinde, internet yoluyla gündeme gelen, kendisi ve bir kadın milletvekilinin içinde bulunduğu iddia edilen gizli kamera görüntülerine meydan okumak için genel başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı )

Mavi Marmara Baskını : ( İnsani Yardım Vakfı’nın organizasyonu ile İsrail ablukasındaki Gazze’ye yardım malzemeleri götürmek üzere bir grup gemi ile birlikte yola çıktı. 31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze’ye yakın uluslararası sularda İsrail Ordusunun gemiye asker çıkarması üzerine organizasyon amacına ulaşamadı.Gazze insani yardım filosu saldırısı sonucunda gemi yolcularının bir kısmı öldü ya da yaralandı. İsrail ordusunun ele geçirdiği gemi Aşdodlimanına demirlendi. )

Read more »

2011 Serdar Ortaç Nerede Sahneye Çıkacak ?

2011 yılına girerken hangi ünlünün yılbaşında nerede çıkacağı konusunda ajansların bana gönderdiği bilgiler doğrultusunda sizlere bilgi veriyorum. 2011 yılında Serdar Ortaç Grand Cevahir Hotel‘de sahne alacak. Müzik sektörüne damgasını vuran SERDAÇ ORTAÇ, 31 Aralık gecesi Grand Cevahir Hotel’de sevenleriyle buluşuyor !

Türk pop müziğinde hem yorumcu hem de söz yazarı, besteci olarak çok farklı bir yeri olan Serdar Ortaç, 2011’e girerken sevenlerine muhteşem bir yılbaşı gecesi yaşatacak.

Eğlence denildiğinde 7’den 70’e herkesin ilk aklına gelen isimlerden olan Serdar Ortaç, bu yılda geleneği bozmayarak Grand Cevahir Otel’de sahne alıyor.

Saat 21.30′da kapılarını bu muhteşem geceye kapılarını açacak olan Grand Cevahir Otel‘de, Serdar Ortaç şarkıları ile 2011′in ilk dakikalarına eğlencenin doruğunda girilecek.

Ayrıca organizasyonun iletişim sponsoru Süper Fm şanslı dinleyicilerine davetiye kazanma hakkı tanıyacak.

1994 yılında ilk albümü Karabiberim ile müzik piyasasına adım atan Ortaç, 2010 yılına kadar toplam 9 albüm çıkardı. Birçok sanatçı arkadaşına şarkılar yapan beste fabrikatörü Serdar Ortaç’ın birçok ödülü de bulunuyor.

Read more »

Dilay Korkmaz


Sevgili okurlar bayram öncesi Karum’da alış-veriş ederken sahibini tanıdığım bir mağaza da tanıştım onunla…
İlk gördüğümde son derece sade ve şık giyimli cici bir kızdı karşımdaki sohbete daldık ve Türkiya 3. güzeli olduğunu, bir-kaç güne Çin’de yapılacak olan Mss İnternational yarış ması nda ülkemizi temsil edeceğini öğrendim ve kendisinin paniğine “sakın heyecanlanma! Kesin derece yaparsın!” diyerek sakinleştirdim ve dönüşü Meclis Haber Dergisi röportajı için sözleştik…
Bayrama iki gün kala beni aradı ve ilk 15 e girdiğini bir-kaç gün Ankara’da olacağını söyledi… Sözleştik pazar günü için… Verdiği adrese gittim ve eve girer girmez burnuma çarpan o güzel börek kokusu oldu…
Dilay Korkmaz zaten boylu bir hatun… bir de giymiş topuklu.. ben kendimi hep boylu bilirdim ama yanında komplekse düşüverdim…
Türkiye 3. Güzeli evinde tam bir ev kızı…Nasıl sıcak, nasıl içten anlatmam size…Genç yaşta elde ettiği şöhreti taşımaya başladığı belli… En büyük sebebi de görmüş bir ailenin kızı olması… Ucuz laf ve sözlere papuç bırakacak bir tip değil…

Yalnız güzelimiz, Türkiye 3. Güzeli olduktan sonra internette hakkında yapılan küçük düşürücü eleştirilere çok içerlemiş…”Ben bu kadar kıskançlık görmedim Başak Abla!” diye de hayretini saklamadan edemedi..Çin’de ilk 15 e girdikten sonra da ülkemize dönünce gereken kişilerden olması gereken ilgiyi görmüş ama vatandaşlarımzın ve meslekdaşlarının çoğu görmezden gelmiş…Yarışma macerası başlı başına macera zaten…Kızcağız “ülkem rezil olmasın” diye sofrada önüne sunulan böceği getirten organizatörün “hadi bakalım bu kadar yenilikçi milletsiniz… Ye bunu” lafını yutturmak için çiğnemeden yutmuş…
Yarışmada bir de dikkatini çeken, diğer ülke güzellerinin kahvaltıya bile baloya gider gibi giyinip abartılı makyajları… Hem de öyle bir makyaj ki bir göze üç kat takma kirpik takanını bile görmüş…
Ancak ülkemizdeki meslekdaşlarının kıskançlığı ciddi ciddi üzmüş…
E… Hiç şaşırmadım… Ben de Sabah Gazetesi nde yazmaya başlayınca çoğu tanıdığım “biz zaten almıyoruz” diye garip cevaplar vermişti… Derken Meclis Haber Dergisi ne geçtim iyice bozuldular..iki ödülüm bazılarının sinir krizine sebep oldu… Bu arada Domatessuyu da çıkınca hepten yok oldular! Kalan sağlar benimdir… Ve iyi ki de öbürleri gitmiş. Sanırım Dilay’da aynı yoldan geçiyor…
Dilay Korkmaz şu an Gazi Üniversitesi Muhasebe Bölümü son sınıf öğrencisi… İlerideki tek hedefi spiker olmak…Ama benim gördüğüm onu spikerlikten de büyük işler bekliyor..Tabi düşüncesinde okulu bitirmek var ve spikerlikle ilgili gereken eğitime de başlayacağını belirtti. Daha önce bir kurs yapmış ve daha da ilerletme düşüncesinde…
Erkekler üzerine sohbet ettik biraz çay içerken…Bir ilişkisi yok ama olmasını da istemiyor! Aşka inanmıyor…. erkekler ise “malum” diyor.. Aslında haklı.. Asla feminist değil.. Ama zamanımızda aşk kaldı mı diyenler kervanında. Hemen aklınıza gelir ki “kötü bir tecrübe mi?” sorusu.. Ama değil! Yakın arkadaş çevresinde gördükleri ona yetmiş!
Görüyorsunuz değil mi beyler! Bizlere yaptıklarınız aramızdakilerden bazılarını nasıl korkutmuş! Aferin be size!Devam edin! kadınları bu dünyadan şutlayıp ta birbirinizle başbaşa kalınca ne yapacaksınız onu bilemem. Her halde ölmüş kadınlardan birinin kök hücresi ile bir kadın yaratmak istersiniz, o da kadın mı olur canavar mı Allah bilir!
Ay gene erkeklere kızmadan edemedim…
Ama Dilay’a buradan bir abla nasihatı “Dilay’cığım ileride güzel bir ilişki yaşarsan bunu sakın yakın çevrendeki bayanlarla paylaşma sakın! Hemcinslerinle mükemmel bir dostluğu ancak tek kalınca yapabilirsin, yanında mükemmel bir erkek varken yapamazsın!”
Röportaj çok akıcı ve güzeldi zaten araya kaynattığımız espiriler de olunca tam bir kaynaşma oldu…
Dilay Korkmaz annesinin Yugolav göçmeni olmasından dolayı hemşehrim… Biz de Bulgar göçmeniyiz çünkü..Babası ise Ankara Bala’dan…
Et yemeklerini çok seviyor ve benim gibi şeker tutkunu…
Kısaca hem röportaj, hem de sohbet… hem de ev sohbeti…
Eeeee ne diyeyim… Güzelimize hem bizi başarıyla temsil ettiği için, hem beni çok iyi ağrladığı için, hem alçak yüreği ve dostluğu için çooook teşekkür ediyorum…
Teşekkür ederiz Dilay Korkmaz!

Read more »

Yaprak Dökümü Ağlama Babacım Şarkısı Sözleri

Yaprak Dökümü Ağlama Babacım Şarkısı Sözleri

Son 4 bölümü kalan bir dizinin sonunda neler yaşanacağı merak konusu. son bölümde yer alan şarkıda oldukca etkileyici
Yaprak Dökümü Ağlama Babacım Benim sözleri
Meğer ne kadar küçükmüş dünya
Hiçbir yere sığamıyorum
Çaresizliğim dipte sevdalarım yenik
Aldım başımı gidiyorum
Herkes kadar masumum
Herkes kadar yalancı
Ellerim diken dolu hayallerim bitkin
En az benim kadar yorgun hancı
Ağlama babacığım benim için
Başını dik tut elbet geçer
Kötülere hüküm vermek Tanrının işi
Bize affetmek düşer
Ağlama babacığım benim için
Başını eğme hiç elbet geçer
Kötülere hüküm vermek Tanrının işi
Bize affetmek düşer
Herkes kadar masumum
Herkes kadar yalancı
Ellerim diken dolu hayallerim bitkin
En az benim kadar yorgun hancı
Ağlama babacığım benim için
Başını dik tut elbet geçer
Kötülere hüküm vermek Tanrının işi
Bize affetmek düşer
Ağlama babacığım benim için
Başını eğme hiç elbet geçer
Kötülere hüküm vermek Tanrının işi Bize affetmek düşer

Read more »

Etkin Bir Rüya Yorumunun 10 Aşaması

1- Bir Rüya Günlüğü Oluşturun

Kolay açılan sağlam bir defter bulun ve uzun bir iple bir kalem bağlayın. Uyanır uyanmaz da rüyalarınızı ayrıntılarıyla yazın. Başından sonuna hatırlayabildiğiniz her şeyi, giysilerin renkleri, hareketin yönü, yeri, sayıları, geometrik şekiller, yaratıklar, mücevherler, mevsimler, yapılar, çiçekler, ve her türlü (ses, görüntü vb.) abartmaları ayrıntısıyla kaydedin. Her kayıt için tarih atmayı unutmayın. Geleceği görme yeteneği olan kişiler için tarih özellikle önem kazanır. Yıllar sonra tekrar gözden geçirerek rüyalarınızın neler söylediğini anlayabilirsiniz. Rüya günlükleri kişisel gelişmeyi yansıtması açısından da önemlidir.

2- O Andaki İzlenimlerinizi Kaydedin

Sıklıkla rüya tabiri hakkındaki ilk sezgisel izlenimlerimiz sonraki yorumlarımızdan çok daha önemlidir. Bazen rüyalar sonradan yorumlanmaya çalışılırken o andaki duygusal, ruhsal, kişisel değerleri azalır. Örneğin hayran olduğunuz bir sinema yıldızıyla ilgili bir düş gördüğünüzü var sayalım. Bir olasılıkla bu düş sadece sevdiğiniz bir filmi gözünüzde tekrar canlandırmaktan ibarettir. Ama yorumda buna kişisel özellikler katılmaya çalışılır. Bu durumu bir dengeye kavuşturmak için rüyanızda gördüğünüz kişinin ne yaptığına bakın. Örneğin oyuncu iyi tanımadığınız biriyle karşılaşmışsa, bu aslında o kişiyle kendinizin karşılaşmak istediğinizi gösterebilir.

Rüya Tabirleri

3- Açıkça Belli Olanı da Yorumlayın

Rüyanızda günlük yaşamınızda her zaman başınızdan geçenleri görmeniz olasılıkla sadece o kadardır, yoruma gerek yoktur. Yemek yediğinizi görmeniz aç uyuduğunuzu gösterebilir. Öte yandan olaylar
sıra değiştirmişse ya da başka bir gidiş kazanmışsa önemli olabilir. Kişisel düşüncelerinizi, umutlarınızı, korkularınızı, isteklerinizi yansıtabilir.Rüyanız, günlük olağan olaylara odaklanmışsa kenarda kalan görüntüleri düşünün. Rüyanızı kısa bir cümleyle anlatmak gerekseydi bu ne olurdu? Aklınıza ilk gelen kelime nedir? Sonuçlandığını düşünene kadar aklınıza gelenlerin hepsini yazın.

4- İç ve Dış Etkileri Düşünün

Bu aşamada size içinizden ve dışarıdan gelen bütün etkiler hesaba katılır. Rüyalar yorumlanırken bazen ihmal edilen diğer etkenler uyurken çevremizden gelen uyaranlardır. Rüyanızı kaydettikten sonra herhangi bir uyaran varlığı açısından çevrenizi kontrol etmeniz önemlidir.

5- Modelleri, Döngüleri ve Gelişmeleri Hatırlayın

Modeller genellikle iki yolla ortaya çıkar. Tekrarlayıcı düşlerde aynı düşü tekrar tekrar görürsünüz ya da aynı görüntüleri içeren çok sayıda farklı düş görebilirsiniz. Bazen sorunun çözüldüğünü düşünseniz de düşleri görmeye devam edebilirsiniz, bu durumda içinizdeki kuşkulardan henüz kurtulamamışsınız demektir. Belirsizliğin nerede olduğunu düşünmelisiniz.

6- Geleceği ve Geçmişi Görme Olasılıklarını Göz ardı Etmeyin

Uyanık bir rüya yorumcu- sunun temel ilkesi hiçbir olasılığı reddetmemektir. Rüyalar içimizde uyanıklık gerçeğimizden daha geniş bir çerçeve oluşturur. Biz dinlenirken aklımız daha az uyaranla uğraşmak zorundadır. Bu nedenle uykudayken, geleceği görme gibi, günlük yaşam içinde ortaya çıkamayan bazı yeteneklerimiz kendini gösterecek boş bir yer bulabilir.

7- Anıları, Dilekleri, Fantezileri ve Hayalleri Değerlendirin. Anıların, Umutların ve Rüyaların Önemi Göz Ardı Edilemez:

Tepkilerimizin ve duygularımızın çoğu geçmiş deneyimlerimizle ilgilidir. Umut ve dileklerimiz gelecekle yüz yüze gelmemizi sağlar. Bu nedenle dileklerin ve umutların rüyaları etkilemesi şaşırtıcı değildir. Hayallerimizle erişkin ruhumuzu doyurmaya çalışırız. Bilinçaltımız içimizdeki çocuğun yaratıcı içgüdülerinden kaynaklanan doğal, renkli maceralarla ruhumuzun sıkıntılarını dengelemeye çalışır. Pek çok yazar ve ressam kendilerine esin kaynağı olarak rüyalarından yararlanırlar.

8- Düş Simge Anahtarlarını Kullanın

Rüyanızdaki görüntülere karşılık gelen simgelerin anlamlarını bir düşünün, önce tüm sahneyi, sonra ayrıntıları değerlendirin. Bazı rüyalarda arketip simgeler çok belirgindir: büyük bir nehir, değerli bir av, hayvan, bilge rehberler gibi. Bunlar genellikle, sırasıyla, tekrar doğumu, üretkenliği; kendini keşfetmeyi; iç doğayı ve üst benliği simgeler. Dinsel simgeler de arketiptir, fakat anlamları kültürden kültüre değişebilir. Ardından seçtiğiniz simgelerin anlamlarını okuyun. Okurken kendinizdeki tepkileri değerlendirin ve çağrıştırdıklarını düşünün. Bunları da rüya günlüğünüze kaydedin. Bir rüyadaki bütün görüntüleri ve simgeleri birdenbire değerlendirmek zorunda değilsiniz. Zaman içinde tekrar tekrar değerlendirebilirsiniz.

9- Verilen Açıklamalarla Birlikte Simgelerin Sizin İçin Geçerli Olan Anlamlarını da Değerlendirin

Rüya simgeleri oldukça kişiseldir. Var olan ya da hiç var olmayan bir şey karşınıza düş simgesi olarak çıkabilir. Bu nedenle rüya yorumlamak için her zaman kendinize dönmeniz önerilir; en iyi düş yorumlayıcı sizsiniz. Profesyoneller bir fikir edinmenize yardım edebilirlerse de, sonuçta hangi yorumu kabul edeceğiniz size kalır. Başkalarının sözlerini değişmez doğrular olarak kabul ederseniz kendinize büyük haksızlık edersiniz. Cesaret doğal yeteneklerinizin gelişmesini sağlayacaktır.

10- Düşünün ve Size Özel Yoruma Varın

Bir an durup, derin bir nefes alıp düşünmeniz önerilir. Zihninizi gereksiz şeylerden arındırın ve rüyanıza odaklanıp aklınıza gelenleri günlüğünüze not alın. Unutmayın ki, o anda içinde bulunduğunuz ruh durumu rüyanın yorumunu kendinizden gizlemenize neden olabilir ya da anlamanızı kolaylaştırabilir. Örneğin sıkıntı içindeki biri olasılıkla rüyanın sadece olumsuz anlamlarına odaklanacaktır. Oysa sakin, dengeli bir insan tüm olasılıkları düşünüp daha sağlıklı bir sonuca varabilir.

Read more »

Bazı Salihlerin Kabir Hali ile İlgili Rüyaları

Bilmiş ol ki, Allah'ın (c.c) Kitab'ı, Resûlullah'ın (s.a.v) sünneti ve birtakım ibret yollarıyla elde edilmiş basiret nurları, ölülerin halleri ve onların cennetlik ya da cehennemlik oldukları hakkında özetle de olsa bizleri haberdar etmektedir. Şu kadar var ki hayatta olan bir kimsenin kabirde yaşayacağı durumu (Allah'ın bildirdikleri müstesna) kimse bilemez.

Şayet, mümin bir kimsenin yaşantısına bakıp imanlı olduğunu söylesek bile, onun nasıl bir hal üzere öldüğünü ve sonunun nasıl bittiğini bilemeyiz. Eğer onun iyi haline göre bir hüküm vermeye çalışsak bu da tam isabetli olmaz; çünkü takvânın yeri kalptir.[1] Kalp öyle gizli ve sırlı bir cevherdir ki onun hakikati sahibine bile gizlidir, başkasının ondan nasıl haberi olsun!

Bu hususta Allah (c.c) buyurmuştur ki: “Allah ancak takvâ sahiplerinden kabul eder.” [2] Bu bakımdan, yaşayan kimseler hakkında bir karara varmak için onların nelerle karşılaştıklarını görmek gerekir, ölen kimsenin durumunu müşahede etmek ise bizim için mümkün değildir.

Kişi, öldüğü zaman; mülk ve şehâdet âleminden gayb ve melekût âlemine intikal etmektedir. O âlemde yaşananların şu baş gözüyle görülmesi mümkün değildir. O, başka bir gözle görülür, bu göz de her insanın kalbinde yaratılmış olan basiret gözüdür. Fakat insan dünyevî meşgaleler ve şehvet gibi bir sürü perdelerle o kalbinin üstünü örtmüş olduğundan bu haliyle onunla da göremez. Kalp gözünün üstündeki bu perdeyi ortadan kaldırmadan melekût ve gayb âleminden herhangi bir şeyi görmesi mümkün değildir.

Peygamberlerin (Allah hepsine salât etsin) gözlerinden bu perdeler kaldırıldığı için onlar melekût âlemine bakabilir ve onun hayret verici şeylerini müşahede edebilirler. Ölüler de, bahsettiğimiz gayb ve melekût âleminden oldukları için peygamberler (ve salihler) onları görüp haberlerini nakletmişlerdir. Nitekim Resûlullah'ın, Sa‘d b. Muâz [3] ve kızı Zeyneb'in kabirde sıkıştırıldıklarını görüp haber vermesi buna birer örnek ve delildir.

Yine Allah Resûlü (s.a.v) Ebû Câbir'in babası (Abdullah b. Harâm) Uhud'da şehit edildiğini ve Allah'ın (c.c) onu arada hiçbir perde bulunmaksızın huzurunda oturttuğunu haber vermesi de melekût âleminin müşahede edilmesinin delillerindendir.

Bu âlemleri, ancak peygamberler ve Allah'ın sevgili dostları seyredebilir. Bizler için mümkün olan ise bu müşahedenin başka ve zayıf bir yönüdür. Aslında bu da peygamberlere ait ilim yollarından birisidir. Bununla anlatmak istediğim salih rüyalar yoluyla elde edilen müşahedelerdir. Zaten onların kaynağı da nübüvvet nurudur. Bu konuda Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Salih rüya, peygamberliğin kırk altı cüzünden bir parçadır.” [4]



Evet, salih rüya da mânevî âlemin inkişafıdır ve o kalbin üzerindeki perdelerin kalkmasıyla meydana gelir. Bu sebeple sadece salih ve doğru kimselerin rüyalarına güvenilir. Yalan dolanla uğraşan kimselerin rüyaları doğru çıkmaz. Kimin bozuk işleri artar ve günahları çoğalırsa, onu gördüğü rüyalar karma karışık şeyler olur.

Bu sebeple Resûlullah (s.a.v), temiz olarak uyumak için abdestli yatmayı tavsiye etmiştir.[5]Bu, kişinin iç âleminin temiz olmasının gerektiğine bir işarettir ki zaten asıl olan da budur. Dış temizlik iç temizliğin bir tamamlayıcısı niteliğindedir. Artık kişinin iç âlemi pak ve saf olduğunda kalbinin içine (basiretine), gelecekte olacak olaylar yansımaya başlar. Nitekim Resûlullah (s.a.v) Mekke'yi fethedeceğini rüyasında görmüştür. Yüce Allah bu hususta: “Andolsun ki Allah, peygamberinin rüyasını doğru çıkardı.” [6] buyurmuştur. Nice kereler insan, gördüğü ve birtakım olaylara işaret eden rüyalarını ilerde gerçek olarak karşısında bulabilmektedir.

Dipnotlar

[1] Bir defasında Resûlullah (s.a.v) kalbini işaret ederek, “Takvânın yeri burasıdır”buyurmuşlardır. Bkz: Tirmizî, Birr, 17; Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, 2/277.
[2] Mâide 5/27.
[3] Bkz: 184. dipnot ve metni.
[4] Buhârî, Ta‘bîr, 4; Müslim, Rü'yâ, 6-7; Nesâî, es-Sünenü'l-Kübrâ, nr. 7626; Tirmizî, Rü'yâ, 1, Şemâil, nr. 413; İbn Mâce, T‘abîru'r-Rü'yâ, 1; Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, 2/18; Beğavî, Şerhu's-Sünnet, nr. 3286.
[5] Resûlullah'ın (s.a.v) bu konuda söylemiş oldukları hadislerden biri şöyledir: “Yatağına yatacağın zaman önce namaz abdesti alır gibi abdest al sonra yat. Sonra sağ yanının üzerine uyu.” Bkz: Buhârî, Deavât, 6; Ebû Dâvûd, Edeb, 107.
[6] Fetih 48/27.

Read more »

2 Saniyelik Rüyada 6 Aylık Zaman Yaşanabilir mi?

Psikologlar ve ruh bilimciler, rüyaların süreleri üzerinde kesin bir sonuca varamadılar. Bir bölümü birkaç saniye sürdüğünü iddia ederken bir diğer bölümü de saatlerce devam eden rüyaların var olduğu fikrinde ısrarlıdırlar. Bu tartışmalar devam ederken, Dr. B. Klein adında Amerikalı bir ruh bilimci yardımcıları ile birlikte yoğun çalışmalara koyuldu. Gönüllülerin arasından seçtiği bazı kişileri hipnotize ederek uyuttu. Belli bir süre sonra da uyandırıp rüyalarını dinledi.

Neticede, bir rüyanın yirmi saniyeyi geçmeyecek kadar kısa sürdüğünü tespit etti. İşin en enteresan tarafı ise; uyandırdığı gönüllülerin üç-beş saniye süren rüyalarını saatlerce anlatmalarıydı. Hatta bir kısmının rüyası yazılmaya kalkılsa ortaya kalınca bir macera romanı çıkabilirdi. Dr. Klein, yılmadan bu işin üzerinde çalışmalarına devam etti. Vardığı sonuç; en uzun rüyanın bile doksan saniyeyi geçmediği oldu. Dr. Klein'e karşı çıkan ruh bilimciler, hipnotizmayla uyutmanın normal bir uykuyla kıyaslanamayacağı ve bu denemelerin geçersiz sayılacağı yolunda görüş bildiriyorlardı. Chicago Üniversitesi uzmanlarından Dr. Kleitman ve öğrencisi Aserinsky, l953 yılında geniş çapta çalışmalara başladılar. Objektif deneylerini daha sonra nörofizyolojik sahada devam ettirdiler. Dr. Kleitman, otuz yıldan beri kendisini rüyadan mahrum etme denemeleri yapmaktaydı. Fakat hiçbir zaman bir haftadan fazla tahammül gösterememişti.

Otuz yıllık çalışması aradığı sonucu vermeyince başkaları üzerinde değişik deneyler yapmaya başladı. Deneyin sonunda, rüya esnasında kısa veya uzun süren süratli göz hareketlerine tanık oldu. Denemeye tuttuğu kimseleri, göz hareketlerinin başladığı ve bittiği devrenin çeşitli bölümlerinde uyandırdı. Böylece her defasında kişilerin rüya görmüş olduklarını öğrendi. Ömrü boyunca hiç rüya görmediklerini iddia eden kişileri topladı, onların üzerinde testler yaptı. Göz hareketlerinin başladığı anda uyandırdığı bu kişiler, hayret ve şaşkınlık içinde ilk defa rüya gördüklerini söylediler. Dr. Kleitman, bundan şu sonucu çıkardı; herkes rüya görür, fakat bazı kimseler rüyalarını hatırlayamamaktadır. Rüyanın objektif olarak en büyük delili ise uyumakta olan kimsenin hızlı göz hareketleridir.

Read more »

10 Aralık 2010 Cuma

Piyasada degiLim,PrensipLerim yoktur Ama Seviyesiz degiLim.Kuralları Sevmem ama yersiz yere çignedigim qörüLmemistir.Kinci degiLim Ama unutmam.Sefkat gösteririm ama sımartmam.DaLga geçerim ama kırmam.Ciddiye aLırım ama kapıLmam.Huzur veririm Ama Söz vermem.Sahip olurum Ama AiT Olmam

Piyasada degiLim,PrensipLerim yoktur Ama Seviyesiz degiLim.Kuralları Sevmem ama yersiz yere çignedigim qörüLmemistir.Kinci degiLim Ama unutmam.Sefkat gösteririm ama sımartmam.DaLga geçerim ama kırmam.Ciddiye aLırım ama kapıLmam.Huzur veririm Ama Söz vermem.Sahip olurum Ama AiT Olmam

Read more »

Anlamlı Sözler (Çok Güzel) Kısa

hayat tek başına mücadele sanatıdır.

ne zaman gözlerine baksam bir papatyanın bahçesinden koparılışı gibi...

bazı düşünceler yazılmaz sadece düşünürülür

Hayat Oyununda Sona Gelmiş Bir Oyuncuydum, Taaki, Bana Bir Gülüşünle yeniden Rol verene Kadar Sevgilim...

Kendinden kacamazsın ne kadar uzagada kacmaya çalışsanda kaderin seni mutlaka bulacaktır...

Önce istemek lazım almak için sonra elinden tutmak lazım kaçmaması için :D

qeLen qiden ßeni yoRmaz..qiden hiçßir sey ßna koymaz..!

Sabır kara bir dikeni yutmak, diken içini parçalayıp geçerken de hiç ses çıkarmamaktır...

ileri gitmen için bazen geri dönmen lazım.

hedefini belirlemeyen kişi savaşta havaya kurşun sıkana benzer

Eskiden \'\'serserim!!\'\' derdin bana aşıkcasına şimdi \'\'serseri\'\' diyorsun bana sokakta kalmışcasına ....

Düşünmeden konuşmanın cezası,konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır.....

Read more »

ATV Bir Şarkısın Sen Yarışma Programındaki Parçalar Dinle İndir



Şebnem Keskin – Bir Şarkısın Sen
http://rapidshare.com/files/22682922…_305_n_Sen.rar

Aleyna Bakdagör – Dam Üstüne Çul Serer
http://rapidshare.com/files/22682921…__ul_Serer.rar

Berna Karagözoğlu – Kahverengi Gözlerin
http://rapidshare.com/files/22682922…_Goezlerin.rar

İrem Gülsever – Bune Dünya Kardeşim
http://rapidshare.com/files/22682922…de__351_im.rar

Muhammed şahin Korkmaz – Urfanın Etrafı
http://rapidshare.com/files/22676724…traf__305_.rar
Muhammed Şahin Korkmaz – Yaradan Var & Etek Sarı
http://rapidshare.com/files/22682922…_Sar__305_.rar

Read more »

TRT’ye yapım ve yayın görevlisi alımı için yapılan yazılı sınav 18 Aralıkta yenilenecek.

TRT’ye yapım ve yayın görevlisi alımı için yapılan yazılı sınav 18 Aralıkta yenilenecek.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, 27 Kasımda Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan yazılı sınavdaki soru adedinin dağılımının, ilan edilen sınav konularının yüzde ağırlığı ile uygunluk göstermemesi nedeniyle yazılı sınavın iptal edildiği bildirildi.

Evrak teslim ederek yazılı sınava katılmaya hak kazanan adayların sınavlarının Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından çoktan seçmeli test şeklinde 18 Aralık Cumartesi günü 10:00-12:00 saatleri arasında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Beşevler/Ankara adresinde yeniden yapılacağı ifade edilen açıklamada, şunlar belirtildi:

“İptal edilen sınavda herhangi bir suistimal yoktur, sadece hassasiyet gösterilerek sınav konularının yüzde ağırlıklarının ilan edildiği şekliye yapılması istenmiştir. TRT’nin söz konusu yazılı sınavı, tarafsız üniversite tarafından yapılmaktadır. TRT yönetimi de sınav sorularını, tarafsız kurum olan üniversitenin sınavı yapmasından sonra öğrenmiştir.“

Açıklamada, adayların sınav başlama saatinden en az 1 saat önce sınav yerinde hazır bulunmaları gerektiği, sınav başladıktan sonra gelenlerin sınava alınmayacağı bildirildi.

Read more »

Samsung Galaxy Tab – iPad (videolu anlatımı Özellikleri

Telefon üreticileri arasında üst sıralarda yer alan Samsung. Apple’ın ipad modeline karşı açtığı savaşı yenebilir mi bu konuda kafamda soru işaretleri yok değil ama kullanıcıların yorumlarına baktığımda ipad kadar olmasa da olumlu sonuçlarla karşılaşıyorum.Android  işlemtim sistemine ait bu pad ile ipad’i karşılaştırmak gerekirse sanırım ikisinin de farklı artıları var. İlk olarak Androidişlemcisi olan Samsung’a bakmak gerekirse güvenlik açısında ipad’in yanında sınıfta kalıyor. Virüs vb. sistemlere karşı güvenliği en üst düzeyde olan ipad bu konuda bir 1-0 önde. Ancak flashlı siteler olsun, program yükleme kolaylığı olsun Samsung Galaxy Tab ipad’i ne kadar geçmiş görünse de Apple kullanıcınin isteği üzerine değil kendi istekleri doğrultusunda kullanıcıyı yönlendirme inatlarından kurtulmuyor. Galaxy Tab’ın diğer bir artısı ise arttırılabilir belleğe sahip olması. Ancak arttırılabilir bellek sd kart ile olduğu için veri akışının ipad kadar hızlı olup olmayacağını bilemiyorum. 7 saatlik pil ömrü ile ipad’e yetişemiyrn Samsung Galaxy yine sınıfta kalıyor. İpad’in 10 saatlik pil ömrü kullanım kolaylığı konusundan mükemmel. Ancak program yükleme konusunda itunes üzerinden program yükleme insanı bazen delirtebiliyor. Program, dosya vb. donanımları Samsung Galaxy Tab ile kolay bir şekilde yükleyebiliyorsunuz.Samsung’un diğer bir artısı görüntülü görüşme yapabilme durumunun olması. Ancak bu durumu bir sonraki versiyonunda ipad’in yapacağını tahmin ediyorum.
Dokunmatik ekran konusuna gelince şimdiye kadar Apple ile kafa kafaya yarışabilecek hiçbir alet görmediğim için bu konuda hiçbir yorum bile yapmıyorum. HD görüntüsü ilede İpad Galaxy arkasında bırakıyor.
Apple övdüm Samsung yerden yere vurdum diye düşünmeyin hepsinin farklı  özellikleri var ancak hangisini alırdınız diye soran olursa tabiki Samsung tercih ederim.


Samsung Galaxy Tab – iPad Videolu ANLATIMI


Read more »