1 Kasım 2010 Pazartesi

TAKSİM-BEYOĞLUNDA BOMBA ŞOKU


ŞOK Taksim’de canlı bomba!
İstanbullular Pazar gününe patlama haberiyle uyandı.      Taksim Meydanı’nda 10:30 sularında şiddetli ve büyük bir  patlama sesi duyuldu. Çevik kuvvet noktasına giren bir  canlı bomba kendini patlattı. Patlama sonucu 10’u polis 12’si  sivil olmak üzere 22 kişi yaralandı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın saldırının canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğini doğrulayarak, olay yerinde patlamamış ikinci bir bombanın bulunduğunu açıkladı.
The Marmara Oteli önünden Beşiktaş’a inen, Sıra Selviler Caddesi ile  Gümüşsuyu’ndan Taksim’e çıkan bütün yollar trafiğe kapatıldı.  Meydandaki otobüs duraklarında bulunan bütün otobüsler boşaltılırken, vatandaşlar ve basın mensupları bölgeden kontrollü bir şekilde uzaklaştırıldı.
EYLEMSİZLİK KARARININ BİTTİĞİ GÜN SALDIRI
Patlamanın PKK’nın daha önce açıkladığı “eylemsizlik” kararının bittiği güne denk gelmesi ise dikkat çekti.
Patlama sonrası polisin düzenlediği operasyonlara 6 polis helikopteri de havadan destek veriyor.
ÇAPKIN: “SALDIRGAN POLİS ARACININ İÇİNE GİRMEYE ÇALIŞTI”
Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın: “9′u polis 15 yaralımız var. Şehidimiz yok. Saldırgan erkek, polis aracına yönelik saldırıda bulundu. Araç içine girmek istemiş ama giremeden patlama meydana geliyor”  dedi.
2 POLİS MEYDANININ DURUMU AĞIR
Çevik kuvvetin bulunduğu noktada yaralanan ve Şişli Etfal İlkyardım Hastanesine kaldırılan çevik kuvvet polisleri Halil Keskinbıçak ile Muzaffer Aslan ameliyata alındı. Yaralı polislere kan vermek için çok sayıda polis memuru hastaneye geldi.
24 saat görev yapan Taksim’deki Çevik Kuvvet Ekipleri’nin bulunduğu noktada meydana gelen patlama üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevkedildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevkedildi. İkinci bir patlama olasılığı dikkate alınarak olay yeri ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Taksim Meydanı’na giriş ve çıkışlar kapatıldı. Bu arada, polis telsizinden yapılan anonsla bütün emniyet birimleri alarma geçirildi.
2′NCİ FÜNYE PATLATILACAK
Olay yerinde üzeri gazete ile kapalı yerde yatan ve canlı bomba olduğu sanılan erkek kişinin fotoğrafları çekildi. Canlı bombanın üzerinde bir fünye daha olduğu ortaya çıktı. Bomba ekipleri bu fünyeyi patlamaya hazırlanıyor.
Bu arada polis helikopteri Taksim ve çevresinde de uçuş yaptı. Olay yerine barikat kuruldu ve gazetecilerin yaklaşmasına izin verilmedi. Olay yerinde patlamayla ilgili parçalar uzman polis ekipleri tarafından toplanıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder