12 Kasım 2010 Cuma

KPSS YALAN OLDU....


  • İptal edilen KPSS sınavında yüksek puan alan adaylar dikkatleri üzerlerine çekmişlerdi. Şimdi o adayların yeni puanları merak ediliyor.

    Çünkü kopya iddalarına ilişkin sonuşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu sonuçları da inceleyecek.

    KPSS Sınav sonuçlarının ardından ise gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nda olacak.

    Çünkü Bakanlık aylardır bekleyen 30 bin öğretmenin atama tarihini belirleyecek.

    Bu arada kopya skandalları nedeniyle yenilenen KPSS Sonuçlarının açıklanmama nedeniyle ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, daha öncesi sınavdan tam puan alan alan 350 kişi sınava girmedi.

    Milliyet gazetesinden Abbas Güçlü'nün bugün 'Kopyacı KPSS'ye girmedi!' başlığıyla yazdığı yazı KPSS ile ilgili tartışmaları alevlendirecek türden.

    YÖK, daha önce yaptığı sonuçların açıklanması için bir haftalık bir süre yeter yönündeki açıklamalara karşın sonuçların açıklanmadığını anımsatarak, şu iddialarda bulundu:

    ".....10 gün oldu ve sonuçlar hâlâ açıklanmadı. Çünkü şok edici veriler var. Soruları çalındığı gerekçesiyle ertelenen ve önceki hafta yeniden yapılan KPSS’de, sonuçların bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyordu. Ama ertelendi. Çünkü ortaya şok edici veriler çıktı.

    YÖK, daha önce yaptığı duyurularda, sonuçların açıklanması için bir haftalık bir süre yeter diyordu. Ama 10 gün oldu ve sonuçlar hâlâ açıklanmadı.

    Son yapılan açıklamalar ise sonuçların hafta sonu ilan edileceği yönünde. Yani Türkiye uzunca bir bayram tatiline girdiğinde sonuçlar açıklanacakmış.

    İşte bu noktada, değerlendirme işlemleri tamamlanan KPSS sonuçlarının, neden ertelendiği çok önemli!

    Sonuçlar açıklanmıyor

    Sınava yönelik değerlendirme tamamlandığında ortaya öylesine ilginç bir tablo çıktı ki, ÖSYM de YÖK de bu tabloya çok şaşırdı ve çareyi sonuçların açıklanmasını ertelemekte buldu.

    Peki bu ilginç tabloda neler var?
    Çok ilginç veriler var hem de çok ilginç!
    Çok iyi analiz yapılması gerekiyor.

    Örneğin sınav için başvuran 294 bin adaydan 50 bine yakını sınava girmemiş. Bu görülmemiş bir durum. Oysa ertelenen sınava girmeyenlerin sayısı sadece 15 bindi. Yani şimdi üç katı aday bu sınava girmekten son anda vazgeçmiş!

    Niye? İşte bu çok önemli.

    Çok iyi araştırılması gereken bir durum. Bu arada sınava girmeyen adaylardan pek çoğu, sınav günü aniden rahatsızlanmış ve doktor raporu alarak mazeretini bildirmiş. Herkesin de bildiği gibi bu tür sınavlar yılda bir kez yapılıyor ve mazeret kabul edilmiyor. Ama buna rağmen doktor raporları alınması çok manidar!

    Kopya gerekçesiyle ertelenen Eğitim Bilimleri Sınavı’nda 120’de 120 yapan 350 aday vardı.

    Yine aynı şekilde 100 net üzeri çıkartan 7 bin aday bulunuyordu. Sonuçları henüz açıklanmayan sınavda ise 120’de 120 çıkartan hiç kimsenin bulunmadığı öğrenildi. Daha da çarpıcı olan, yanına bile yaklaşan olmamış!

0 yorum:

Yorum Gönder