22 Kasım 2010 Pazartesi

e-Devlet Şifresi Nasıl Alınır? nedir

e-Devlet Şifresi Nasıl Alınır? nedir

Eskisi gibi google a girip ssk sicil sorgulama dediğimizde artık hizmet dökümünü görmemiz mümkün olmayacak. e-devlet uygulaması biraz daha işi ciddiyete tabi tutmakta. Aslında bir o kadarda gerekli bir uygulamaydı ve bence geç bile kalındı.
e-Devlet, e-Devlet nedir, kimlik bilgileri, masraf ücreti, nasıl, nasıl alıır, nasıl sorgulanır, ne işe yarar, no, PTT, şifre nasıl alınır, Şifrenin kaybedilmesi, Şifresi, sorgulama, ssk, tahsil, tc no, tc numarası, unutulması, Yapılır
Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.
Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.
Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 1 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 10 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.
https://giris.turkiye.gov.tr/Giris2/gir?hk=null

0 yorum:

Yorum Gönder